Skip to main content

La Greenvolt Next România, suntem specializați în maximizarea performanței instalațiilor de energie solară pentru clienții noștri. De aceea, toate soluțiile noastre sunt personalizate și focusate în mod special pe generarea de economii maxime de energie. Pentru a realiza acest lucru, unul dintre cele mai importante studii efectuate de echipa noastră de proiectare este modul de orientare a panourilor fotovoltaice. Să explicăm:  

Un factor relevant la instalarea panourilor solare într-o companie este orientarea acestora, deoarece acest lucru le va determina eficiența și productivitatea, elemente cheie pentru obținerea celor mai înalte performanțe.

În general, orientarea optimă a panourilor fotovoltaice depinde de amplasarea geografică și de obiectivele specifice. Cu toate acestea, există câteva îndrumări generale care se recomandă le urmați, pe care le detaliem mai jos:

  • Orientare: Aranjamentul ideal pentru panourile solare este orientarea spre sud în cazul emisferei nordice (unghi azimutal = 180°), maximizând expunerea la soare pe tot parcursul zilei. În acest fel, ne asigurăm că panourile sunt orientate spre soare exact atunci când acesta oferă cea mai mare radiație pentru cea mai lungă parte a zilei, atingând un nivel ridicat de performanță. 
  • Înclinare: în general, înclinarea panourilor ar trebui să fie egală cu latitudinea locației plus un unghi suplimentar pentru a maximiza captarea energiei solare pe tot parcursul anului. Scopul nostru este să atingem producția maximă la prânz, când soarele atinge punctul cel mai înalt de la orizont.
  • Locație: Acest factor influențează determinarea orientării și înclinării panourilor. În funcție de locul în care sunt instalate panourile fotovoltaice, vor fi determinate unghiurile, solstițiile și pozițiile optime. Este esențial să evitați umbrirea de la copaci, clădiri sau alte obstacole care ar putea reduce cantitatea de lumină solară pe care o primesc.

În plus față de aceste trei linii directoare, este important să se ia în considerare variația radiației solare pe pământ, care poate fi calculată pe baza latitudinii și longitudinii de pe hartă.  

Deși acestea sunt linii directoare generale, cea mai bună orientare și înclinare pot varia în funcție de locația specifică, topografia locală și alți factori. În orice caz, profesionistul în energie solară va fi cel care oferă cele mai bune sfaturi specifice pentru instalarea panourilor solare la domiciliul sau afacerea dumneavoastră.  

Our goal at Greenvolt Next Romania is to address the high demand for clean energy generation and support our clients throughout the entire value chain that’s part of the industrial self-consumption installation process, from the personalized design of the installation to the maintenance service offered by our after-sales division at your disposal. 

La Greenvolt Next România, scopul nostru este să răspundem cererii ridicate de generare de energie curată și să oferim support clienților noștri de-a lungul întregului lanț valoric care face parte din procesul de instalare a autoconsumului industrial, de la proiectarea personalizată a instalației până la serviciul de întreținere și mentenanță oferit de divizia noastră post-vânzare.

Leave a Reply